Προσέχουμε τα δόντια του


Το 25% των νηπίων και των παιδιών, που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, έχουν σφραγίσματα στα δόντια τους, νεογιλά ή μη, γεγονός, που απασχολεί την οδοντιατρική κοινότητα παγκοσμίως.

Δυστυχώς, πολλά από τα πράγματα που κάνουμε εμείς οι γονείς ενισχύουν την όποια τάση των παιδιών μας να αναπτύξουν τερηδόνα στα δοντια τους, όπως, για παραδειγμα, η κατανάλωση γλυκών, αναψυκτικών αλλά και φυσικών χυμών με προσθήκη ζάχαρης!

Σημαντική παράμετρος, επίσης, είναι η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού, που δεν περιέχει φθόριο, συστατικό απαραίτητο για την προστασία των δοντιών από τα μικρόβια του στόματος.

Το βούρτσισμα των δοντιών των παιδιών πρέπει να είναι σχολαστικό και να γίνεται επειτα από κάθε γεύμα, γι’ αυτό μην επιτρεπεται στο μικρό σας να τρώει κατι συνεχως, καθως ετσι δεν μπορείτε να ελέγξετε σχολαστικά την υγεία του στόματός του.

Οι επισκέψεις στο παιδοδοντίατρο πρέπει να γίνονται από όταν το παιδί κλείσει τα δύο χρόνια, ώστε να ακολουθείται μία προληπτική θεραπεία προς αποφυγή μεγάλων προβλημάτων στα δόντια του παιδιού στο μέλλον.